শীতকালত চৰ্দি আৰু কাহে আমনি কৰিছে যদি ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধিৰ বাবে এই উপাদানসমূহ ব্যৱহাৰ কৰক

 শীতকালত চৰ্দি আৰু কাহ স্থায়ী হয়। শীতকাল আহিলে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা কমি যায়। চৰ্দি আৰু কাহৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ সৰ্বোত্তম উপায় হ’ল ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰা। সেইটো কেনেকৈ কৰিব পাৰি তাৰ কিছুমান টিপছ আগবঢ়োৱা হ’ল। শীতকালত ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধিৰ কথা আহিলে কিছুমান বিশেষ খাদ্য আছে যিয়ে সহায় কৰিব পাৰে।

চৰ্দি আৰু কাহৰ পৰা উপশম পোৱাৰ বাবে কিছুমান উত্তম খাদ্যৰ বিষয়ে তলত উল্লেখ কৰা হ’ল:

১) চিকেনৰ চুপ

chicken soup

চিকেনৰ চুপে শ্বাস-প্ৰশ্বাসজনিত সংক্ৰমণৰ লক্ষণসমূহ হ্ৰাস কৰাত ফলপ্ৰসূ বুলি প্ৰমাণিত হৈছে। চুপৰ উষ্ণতাই সেঙুন ঢিলা কৰাত সহায় কৰে আৰু ইয়াক সহজে বাহিৰ কৰি দিয়ে।

২) নহৰু

garlic

নহৰুত এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে যিয়ে সংক্ৰমণৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াত সহায় কৰে। ইয়াৰ উপৰিও ইয়াত এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী গুণ আছে যিয়ে ডিঙিৰ বিষ শান্ত কৰাত সহায় কৰে। নহৰুত ভিটামিন চি, জিংক, আৰু ভিটামিন বি থাকে। শীতকালত দৈনিক নহৰু খালে চৰ্দি আৰু কাহৰ পৰা উপশম পাব পাৰি।

৩) আদা

ginger

আদা হৈছে এক প্ৰাকৃতিক পাচক যিয়ে পেট বেয়া হোৱাটোও নিষ্পত্তি কৰাত সহায় কৰিব পাৰে। ইয়াৰ উপৰিও ইয়াত এন্টি-ইনফ্লেমেটৰী গুণ আছে যিয়ে কনজেচন কমোৱাত সহায় কৰে। আদাত উপস্থিত থকা বিভিন্ন যৌগে শীতকালত বিভিন্ন শাৰীৰিক সমস্যাৰ পৰা সকাহ দিয়ে। তদুপৰি আদাই ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধিতো সহায় কৰে।

৪) হালধি



turmeric

হালধিত এন্টিঅক্সিডেন্ট থাকে। হালধিত থকা বিভিন্ন যৌগবোৰে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে আৰু এই উপাদানটোৱে শীতকালত বিভিন্ন শাৰীৰিক সমস্যাৰ পৰা উপশম ঘটায়।

৫) মৌ

honey

যুগ যুগ ধৰি মৌ প্ৰাকৃতিক ঔষধ হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰা হৈছে আৰু ইয়াৰ কাৰণো আছে। ই কাহ কমোৱাত সহায় কৰে আৰু ইয়াৰ উপৰিও ইয়াৰ এন্টিবেক্টেৰিয়েল গুণে সংক্ৰমণৰ বিৰুদ্ধে যুঁজ দিয়াত সহায় কৰে। 

৬) তুলসী

তুলসী

তুলসীত থকা বিভিন্ন যৌগই ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰে আৰু হাওঁফাওঁৰ সমস্যা নিৰাময় কৰে।

৭) টেঙা জাতীয় ফল

কমলা, নেমু,

কমলা, নেমু, গ্ৰেপফ্ৰুট আদি টেঙা জাতীয় ফল ভিটামিন চিৰে ভৰপূৰ, যিটো এটা শক্তিশালী এন্টিঅক্সিডেন্ট যিয়ে সংক্ৰমণৰ পৰা ৰক্ষা কৰাত সহায় কৰে। টেঙা জাতীয় ফলত পোৱা এন্টিঅক্সিডেন্টেও আপোনাৰ ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাত সহায় কৰে।

(এই লেখাটো কেৱল সাধাৰণ তথ্যৰ বাবেহে, গতিকে সবিশেষ জানিবলৈ সদায় বিশেষজ্ঞৰ পৰামৰ্শ লওক )

No comments:

Post a Comment

Barasha's Kitchen