তেল পিঠা

 

tel pitha
                                                                  তেল পিঠা

                                                                   

তেল পিঠা হৈছে অসমীয়া উৎসৱ বহাগ বিহু আৰু মাঘ বিহু বা ভোগালী বিহুত প্ৰস্তুত কৰা অসমৰ এক বিখ্যাত পৰম্পৰাগত পিঠা। ই হৈছে অসমীয়া বিহু থালিৰ এটা অপৰিহাৰ্য অংশ। তেল পিঠা নিয়মীয়া ঘৰুৱা জলপান হিচাপেও প্ৰস্তুত কৰা হয় আৰু চাহৰ সৈতে পৰিৱেশন কৰা হয়। অতি কম উপাদানেৰে অতি সহজে ইয়াক প্ৰস্তুত কৰিব পাৰি ।

উপকৰণ ঃ

  • চাউলৰ গুড়ি - ২ কাপ 
  • ময়দা - ২ চামুচ 
  • নিমখ - চা চামুচৰ চাৰি ভাগৰ এভাগ
  • বেকিং চডা - চা চামুচৰ চাৰি ভাগৰ এভাগ
  • চফ - ১ চা চামুচ 
  • গুড়(গলাই লোৱা) - আধা কাপ 
  • পানী -পৰিমাণ অনুসৰি
  • তেল(ভাজিবলৈ) - ২ কাপ 

প্ৰণালী ঃ

ডাঙৰ বাতি এটাত সকলো উপাদান একেলগে ভালদৰে মিহলি কৰক আৰু অলপ ডাঠ মিশ্ৰণ এটা বনাওক। এটা কেৰাহী লওঁক আৰু তেল গৰম হবলৈ দিয়ক। এখন ঘূৰণীয়া চামুচ লওঁক আৰু তেলত বনাই ৰখা মিশ্ৰণ দিয়ক আৰু দুয়োফালৰ পৰা ৰঙচুৱা হোৱালৈ  ভালদৰে ভাজক। চাহৰ সৈতে পৰিৱেশন কৰক।





No comments:

Post a Comment

Barasha's Kitchen