জালুক হৈছে বিশ্বব্যাপী আটাইতকৈ বেছি ব্যৱসায় কৰা মচলাবোৰৰ ভিতৰত এটা আৰু সোৱাদ বঢ়াবলৈ বিভিন্ন ৰন্ধনপ্ৰণালীত ইয়াক ব্যৱহাৰ কৰা হয়।
এই ধৰণৰ ৰোগ সহজে সমগ্ৰ দেশতে বিয়পে। তদুপৰি, এই শীতকালৰ আগমনৰ লগে লগে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতাও দুৰ্বল হয়।কোভিড-19 সংক্ৰমণৰ উদ্বেগজনক হাৰৰ মাজত, আপোনাৰ, আপোনাৰ প্ৰিয়জনৰ যত্ন লোৱা আৰু স্বাস্থ্যৱান হৈ থকাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ। শক্তিশালী ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা গঢ়াৰ বাবে নিয়মীয়া শাৰীৰিক ব্যায়ামৰ সৈতে এক স্বাস্থ্যকৰ সন্তুলিত আহাৰ গুৰুত্বপূৰ্ণ।
জালুকৰ উপকাৰিতা
জালুক পুষ্টিৰে পৰিপূৰ্ণ - ইয়াক সাধাৰণতে আয়ুৰ্বেদত প্ৰাধান্য দিয়া হয়। এই মচলাবিধ ইয়াৰ এণ্টিঅক্সিডেণ্ট, এণ্টিমাইক্ৰোবাইল আৰু এণ্টি-ইনফ্লেমেটৰী গুণাগুণৰ বাবে যথেষ্ট মূল্যৱান। ছালৰ ৰোগ, আৰ্থ্ৰাইটিছ, কলেষ্টেৰল আৰু ৰক্ত শৰ্কৰাৰ স্তৰ নিয়ন্ত্ৰণ কৰা আৰু স্মৃতি শক্তি উন্নত কৰাৰ দৰে বিভিন্ন ৰোগ প্ৰতিৰোধ কৰাত ক'লা জালুক উপযোগী।
মহামাৰীৰ সময়ত জালুক দীৰ্ঘদিন ধৰি ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধিৰ এক পছন্দৰ উৎস। কাড়া তৈয়াৰ কৰিবলৈ অন্যান্য আয়ুৰ্বেদিক উপাদান যেনে লং, জিৰা, ডালচেনি আৰু ইলাচীৰ সৈতে জালুক ব্যৱহাৰ কৰা হয়।
মহামাৰীৰ শেষৰ দুটা ঢৌত জালুকৰ উপকাৰিতা স্পষ্ট হৈ পৰিছে।
জালুক কেনেদৰে খাব ?
জালুক গোটা বা গুড়ি কৰি খাব পাৰি। ইয়াক তৰকাৰী, চালাড, চুপ, চাহ আৰু আন বহুতো ব্যঞ্জনত দিব পাৰি। জালুক মিঠাইতো ব্যৱহাৰ কৰিব পৰা যায়।
মহামাৰীৰ সময়ত আপোনাৰ নিয়মীয়া আহাৰত জালুক ব্যৱহাৰ কৰাতো স্বাস্থ্যৱান শৰীৰ আৰু ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বজায় ৰখাৰ বাবে অতি জৰুৰী।
No comments:
Post a Comment
Barasha's Kitchen